TIOR

Englezii pastreaza dobanda la 0,5%

Englezii pastreaza dobanda la 0,5%Banca Angliei a păstrat dobânda de politică monetară la valoarea de 0,5%, la începutul lunii iulie 2014. Dobânda se află la cel mai scăzut prag din istorie.

 

 

Englezii au în continuare dobânda de politică monetară la cea mai mică valoare din istorie, de 0,5%, după şedinţa Consiliului din această lună. Mai mult decată atât, şi programul de achiziţii de active a rămas nemodificat, la 375 de miliarde de lire sterline.

 

Totuşi, până la sfârşitul acestui an, analiştii britanici cred că dobânda de politică monetară va creşte. Dacă acest lucru se va întâmplă, Banca Angliei ar fi prima instituţie de creditare care ar majoră dobânda după criză economică, din anul 2009. O altă instituţie care ar putea face acest pas este Banca Statelor Unite, însă abia în a doua parte a anului 2015.

 

Britanicii aşteaptă ca economia să se relanseze înainte de a mari dobânda, pentru că situaţia actuală nu permite acest lucru.

 

În România, Banca Naţională a redus la începutul anului 2014 dobânda de politică monetară până la 3,75%, cea mai mică valoare din istorie, iar rezultatele s-au văzut, costurile creditelor scăzând semnificativ. De asemenea, şi ratele rezervelor obligatorii în lei şi în valută au fost reduse, iar băncile au acum mai multe fonduri pentru credite.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI