TIOR

Economiile strainilor in depozite bancare din Romania cresc

Economiile strainilor in depozite bancare din Romania crescEconomiile străinilor în depozite bancare din România cresc. În luna octombrie 2015, acestea au însumat 5,2 miliarde euro, cu 100 milioane euro mai mult în comparaţie cu luna septembrie. Au fost luate în calcul doar depozitele pe termen mediu şi lung.

 

După un an 2015 marcat mai mult de scăderi ale volumului depozitelor bancare ale străinilor în România, finalul anului pare în sfârşit să marcheze un potenţial de creştere. În luna octombrie 2015, stocul depozitelor bancare pe termen mediu şi lung a crescut cu 100 milioane euro faţă de septembrie şi a oferit mai multă speranţă pentru analiştii economici.

 

Chiar şi în aceste condiţii, populaţia din România are un număr record de depozite la bănci, cu toate că dobânzile sunt foarte mici. După o creştere de 7,2% în ultimul an pentru depozitele bancare, acestea au atins în octombrie 2015 un maxim istoric de 233,7 miliarde lei. În continuare domină depozitele în lei, cu o pondere de 65% din total, respectiv 153,3 miliarde lei.

 

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI