TIOR

Economia se pune in miscare: BCE a trecut la rata negativa la depozite

Economia se pune in miscare: BCE a trecut la rata negativa la depoziteEconomia se pune în mişcare: BCE a trecut la rata negativă la depozite. Ce înseamnă asta şi cum va afecta sistemul de creditare la nivel european vă vom explica în continuare.

 

Joi, 5 iunie 2014, Banca Centrală Europeană a redus rata la depozitele constituite de bănci la -0,1%. Ce înseamnă asta? Practic, banii păstraţi de instituţiile de creditare în conturile BCE vor fi taxaţi. Cu alte cuvinte, băncile vor fi nevoite să crediteze, pentru a evita taxele. Cum va afecta măsura BCE şi ţara noastră? Rămâne de văzut.

 

De asemenea, dobânda de politică monetare a fost scăzută până la un minim record, de 0,15%, de la 0,25%, cât era de la începutul lunii noiembrie din anul 2013.

 

Banca Centrală Europeană este prima bancă din Europa care instituie rate negative la dobânzile băncilor comerciale. Cel mai important scop al acestei măsuri este convingerea instituţiilor de creditare să elibereze fondurile din depozite în împrumuturi pentru firme şi populaţie.

 

O altă banca mare a Europei, Banca Angliei, a păstrat joi, 5 iunie 2014, dobânda de politică monetară la 0,5% şi nivelul programului de achiziţii de obligaţiuni la 375 de miliarde de lire sterline, conform aşteptărilor analiştilor economici.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI