TIOR

Echilibru intre credite si depozite bancare in Romania

Echilibru intre credite si depozite bancare in RomaniaPotenţialul sistemului de creditare din România creşte de la o lună la alta. Raportul dintre credite şi depozite bancare era de 93% la finele lunii mai din anul 2015.

 

Vânzările de credite din România devin din ce în ce mai bune, în timp ce depozitele bancare sunt în uşoară scădere. Astfel, raportul credite-depozite bancare este de 93%, unul dintre cele mai bune din ultimii ani.

 

După un an 2014 în care raportul credite-depozite din ţara noastră scădea constant, din cauza reticenţei băncilor de a vinde credite, situaţia pare să se schimbe. Dobânzile foarte mici la credite, dar şi la depozite bancare, încurajează populaţia să se împrumute, însă economisirea are de suferit.

 

În concluzie, raportul credite/depozite, unul dintre indicatorii care ne arată potenţialul de creditare al sistemului bancar, a ajuns la 93% la finalul lunii mai din anul 2015, cea mai mare valoare înregistrată anul acesta, în condițiile revenirii vânzărilor de împrumuturi şi al reducerii ritmului de creştere a depozitelor.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI