TIOR

Dupa BCR si BRD a primit o majorare a plafonului pentru Prima Casa

Dupa BCR si BRD a primit o majorare a plafonului pentru Prima CasaDupă BCR şi BRD a primit o majorare a plafonului pentru Prima Casă. Fondul Naţional de Garantare a oferit un nou plafon de garantare pentru BRD, de 320 de milioane de lei. Cu ajutorul acestor bani, banca va putea acorda credite Prima Casă în valoare de 640 de milioane de lei.

 

De la trecerea programului exclusiv în lei, BRD a vândut credite Prima Casă în valoare de 360 de milioane de lei. Aproape o treime dintre acestea au fost luate de către bucureşteni. Cota de piaţă a BRD în programul Prima Casă în moneda naţională este de 33%, se arată într-un comunicat al băncii.

 

Statistici Prima Casă - BRD

 

În medie, românii iau credite Prima Casă de aproximativ 147.000 de lei fiecare. Cei mai mulţi clienţi ai programului sunt persoanele tinere, cu vârste sub 30 de ani (peste 50% din total). 27% dintre cei care se împrumută au vârste cuprinse între 31 şi 35 de ani, iar 23 depăşesc 35 de ani. Cel mai tânăr beneficiar al unui credit Prima Casă de la BRD are 21 de ani, iar cel mai vârstnic 66 de ani.

 

Cele mai multe împrumuturi Prima Casă au fost acordate de către sucursalele BRD din vestul ţării (32% din total) şi din Bucureşti (30% din total).

 

Dobânda pentru creditele Prima Casă de la BRD este formată din indicatorul Robor la 3 luni plus o marjă de 2,5%.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI