TIOR

Doros Ktorides, Marfin Bank: Banca noastra este independenta financiar

Doros Ktorides, Marfin Bank: Banca noastra este independenta financiarDoros Ktorides, CEO Marfin Bank Romania, a spus la ZF Bankers Summit ’13, că instituția pe care o conduce va supraviețui, indifferent de situația financiară din Cipru. Deși au pierdut câteva milioane de euro din depozite, domnul Ktorides s-a declarat încrezator cu privire la viitorul băncii sale și așteapta un cumpărator care să ofere o sumă potrivită din punctul său de vedere, pentru Marfin.

 

 

 

 

În urmă cu mai puțin de două luni, Marfin Bank România prelua de la sucursala locală a Bank of Cyprus depozite de aproximativ 80 de milioane de euro, dar și active brute de aceeași valoare. Cu toate că a recunoscut problemele de gestiune a acestor fonduri, cel puțin în primele săptămâni de după tranzacție, domnul Doros Ktorides este optimist. “Banca noastră este independentă. Am pierdut din depozite 5-6 milioane de euro, însa acum suntem stabili financiar. Lucrăm sub supervizarea BNR și asta este normal, din punctul meu de vedere. Tranziția clienților Bank of Cyprus către banca noastră s-a desfășurat foarte rapid. În doar câteva zile, eram pregătiți să-i primim”, a spus acesta la ZF Bankers Summit ’13. În legătură cu creditarea, el a mărturisit că segmentul corporate este cel mai atractiv pentru Marfin Bank.

 

Pe parcursul discuției sale cu reprezentanții Ziarului Financiar, la Bankers Summit ’13, domnul Doros Ktorides a insistat pe faptul că Marfin Bank România dispune de suficiente lichidități pentru a-și finanța activitatea și pe viitor, cu toate că până la urmă, va fi cumpărată de un nou investitor. În prezent, capitalul social al băncii este de aproximativ 90 de milioane de euro, iar finanțarea de la banca mama se ridică la aproape 240 de milioane de euro. În aceste condiții, domnul Ktorides este de părere că nu va fi foarte dificil de găsit un cumpărător.

 

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI