TIOR

Dobanzile scad, creditele se vand mai bine

Dobanzile scad, creditele se vand mai bineVânzările de credite ipotecare în lei s-au dublat la începutul anului 2014, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, pe fondul scăderilor dobânzilor. În luna februarie, bancherii oferiseră credite pentru locuinţe de peste 4 miliarde de lei, în mare parte datorită programului Prima Casă.

 

Un ritm mediu de 2.000 de credite ipotecare în lei vândute în fiecare lună. Acesta este bilanţul băncilor în ultimele 6 luni. Rezultatele sunt cu atât mai bune, cu cât până atunci instituţiile de creditare oferiseră împrumuturi de 4-5 ori mai puţine. Demn de remarcat este numărul de vânzări al ipotecarelor în februarie: numai puţin de 330 de milioane de lei este suma la care s-au ridicat tranzacţiile cu credite pentru locuinţe.

 

Evoluţia creditelor ipotecare în ultimii 6 ani

 

Stocul de credite pentru locuinţe se situa la valoarea de 1,65 de miliarde de lei la sfârşitul anului 2008. După 2 ani de fluctuaţii mici, în luna decembrie 2011 acesta scăzuse până la 1,52 de miliarde de lei. Finele anului trecut a adus o creştere spectaculoasă a împrumuturilor pentru locuinţe, până la 3,47 de miliarde de lei, iar la sfârşitul lunii februarie 2014 creditele în lei depăşiseră graniţa de 4 miliarde.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI