TIOR

Dobanda la creditele in lei scade la foc automat

Dobanda la creditele in lei scade la foc automatDobânda la creditele în lei scade la foc automat. Robor-ul la 3 luni a atins noul minim istoric, de 0,79% pe an, la data de 8 februarie 2016. Reducerea a fost de 4% faţă de ultima şedinţă de politică monetară, de luna trecută.

În aceste zile asistăm la recorduri noi doborâte de dobânda Robor la 3 luni. După o reducere de 4% faţă de ultima şedinţa de politică monetară a BNR, dobânda Robor la 3 luni a scăzut până la 0,79% pe an, cea mai mică valoare din istorie.

Cum îi ajută pe români scăderea dobânzii Robor?

Motivul principal pentru care este în interesul românilor cu credite în lei ca dobânda Robor la 3 luni să fie cât mai mică se datorează faptului că acest indicator dictează costurile ratelor împrumuturilor în moneda naţională. Cu alte cuvinte, în afara marjelor stabilite de către bănci, se ia în calcul şi valoarea dobânzii Robor pentru setarea ratelor creditelor.

Cum a evoluat dobânda Robor în 2016?

Dacă la începutul anului curent, Robor-ul la 3 luni depăşea valoarea de 1% pe an, această a scăzut la 26 ianuarie 2016 până la 0,88% pe an. În prima jumătate din acest an, dobânda Robor la 3 luni ar putea ajunge la minimul de 0,5% pe an, conform opiniei bancherilor.

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI