TIOR

Dobanda-cheie ramane la 3,5%, pragul minim

Dobanda-cheie ramane la 3,5%, pragul minimConsiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a păstrat dobânda-cheie la valoarea minimă, de 3,5% pe an, şi ratele rezervelor minime obligatorii la 12% pentru pasivele in lei, respectiv 18% pentru valuta.

 

Banca Naţională a României a oprit scăderile dobânzii-cheie, după ce la ultimele 6 Consilii de Administraţie dobânda a fost redusă de fiecare dată. De asemenea, şi rezervele minime obligatorii sunt păstrate la nivelurile actuale, datorită faptului că băncile au primit suficiente fonduri pentru a putea acordă mai multe credite.

 

Împrumuturile în lei au cele mai mici dobânzi din istorie

 

Creditele imobiliare şi ipotecare în lei au ajuns să aibă dobânzi similare, poate chiar mai mici decât cele în euro, asta datorită reducerilor indicatorului Robor la 3 luni, care a scăzut cu aproape 1% în ultima lună, sub pragul de 3%. Astfel, creditarea în moneda naţională pentru persoanele fizice şi pentru firme s-a majorat cu 250 de milioane de lei, ajutată şi de reducerea rezervelor minime obligatorii pentru lei, de la 20% la 18% din luna ianuarie 2014.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI