TIOR

Deputatii se joaca alba-neagra cu legea darii in plata

Deputatii se joaca alba-neagra cu legea darii in plataDeputaţii se joacă alba-neagră cu legea dării în plată. După ce iniţiatorul legii dării în plată, Daniel Zamfir, ne spunea că legea va intra la vot săptămâna viitoare, pe 13 aprilie, se pare că vom mai avea de aşteptat până la un răspuns final la cel mai dezbătut subiect din ultimele luni.

De peste un an de zile legea dării în plată, cu multiplele ei modificări, discuţii, dezbateri şi amânări, a bulversat pe toată lumea: bancheri, firme de construcţii, dezvoltatori imobiliari, investitori străini şi mai ales pe românii care doresc să-şi cumpere o locuinţa prin credit bancar. Acum, când în sfârşit părea că ne apropiem de puncul final – votul decisiv al Camerei Deputaţilor - aflăm că legea dării în plată nici măcar nu figurează pe ordinea de zi a şedinţelor forului parlamentar pe dată de 13 aprilie, atunci când am fost înştiinţaţi cu toţii că se va vota.

Astfel, chiar dacă mai era nevoie doar că raportul Comisiei Juridice al deputaţilor să primească votul majorităţii pentru ca legea să meargă la promulgare, sunt toate şansele ca acesta şi implicit proiectul să tot fie amânat. Cert este că până cel puţin pe 18 aprilie legea este în stand by.

Ultimele noutăţi despre legea dării în plată

Ultimele noutăţi despre legea dării în plată sunt că programul Prima Casă va fi exclus din lege, debitorii aflaţi în executare silită vor putea folosi prevederile dării în plata, iar plafonul maxim de aplicare a fost urcat la 250.000 euro. În plus, legea dării în plată este valabilă şi pentru creditele de nevoi personale cu ipotecă.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI