TIOR

Depozitele in valuta , in topul preferintelor romanilor

Depozitele in valuta , in topul preferintelor romanilorDepozitele în valută, exprimate în lei, au crescut cel mai mult în luna iulie din 2014, până la aproape 75 de miliarde de lei. Majorarea este de 1,1%, faţă de luna iunie a acestui an şi de 3,3%, în comparaţie cu luna iulie din anul 2013.

 

Românii economisesc mai mult în valută decât în lei, în principal datorită dobânzilor mai bune, în special la dolari. 75 de miliarde de lei este suma la care se situau în luna iulie economiile populaţiei din România. Per total, depozitele rezidenţilor, atât firme, cât şi persoane fizice, a crescut cu 0,1%, faţă de iunie, stabilind astfel un record în ultimii 7 ani şi jumătate, prin depăşirea volumului creditelor.

 

Singurul segment de pe piaţa depozitelor care a înregistrat un regres în luna iulie a fost cel al persoanelor juridice. Economiile în lei ale acestora au scăzut cu 1,5%, până la 57,69 miliarde de lei. Totuşi, există şi motive de optimism, deoarece faţă de luna iulie din anul 2013, persoanele juridice au economisit cu 13,1% mai mulţi bani.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI