TIOR

Depozitele bancare pe termen lung, prima optiune a romanilor

Depozitele bancare pe termen lung, prima optiune a romanilorDepozitele bancare pe termen lung rămân în continuare prima opţiune a românilor care economisesc. Acestea au crescut cu 35% la sfârşitul lunii iulie din acest an, comparativ cu luna iulie de anul trecut.

 

Dobânzile mici la depozitele bancare mai mici de un an i-au determinat pe români să aleagă să economisească pe termen lung. De altfel, depozitele pe o perioadă mai mare de un an au acum dobânzi cu 35% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

La nivel întreg, depozitele bancare au dobânzi în scădere, după cum am spus din cauza că cele sub un an sunt într-o continuă reducere. Băncile din România au încercat în ultima perioadă să încurajeze economisirea de durată, atât în moneda naţională, cât şi în valută.

 

Depozitele românilor pe o perioada de minimum un an ajunseseră la 11,2 miliarde de lei în luna august, cu aproape 25% mai mari decât în anul 2013. Dobânzile medii pentru depozitele bancare pe termen lung sunt în jurul valorii de 4%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI