TIOR

Depozitele bancare pe termen lung in lei, in crestere

Depozitele bancare pe termen lung in lei, in crestereDepozitele bancare în lei pe termen lung din România sunt în creştere. Populaţia avea după primele 5 luni ale anului 2015 depozite bancare pe termen lung de 10.8 miliarde lei, mai numeroase cu 27% comparativ cu perioada similară de anul trecut.

 

 

17% din suma economisită de către români în depozite bancare în lei în perioada ianuarie-mai 2015 este reprezentată de către depozitele pe termen lung, de peste un an, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

 

 

Totuşi, depozitele bancare cu scadenţă mai mică de un an au rămas stabile, la aproximativ 56 miliarde lei. Depozitele bancare pe termen scurt şi mediu au dobânzi mai mici decât depozitele bancare pe termen lung şi de aceea românii le preferă pe cele din a doua categorie.

 

Una dintre alternativele la depozitele bancare, conturile de economii, au început să câştige încet, dar sigur, teren. Cu toate acestea, depozitele în lei totalizau 107 miliarde RON, la sfârşitul lunii mai din anul 2015, mai mult cu 4 miliarde lei comparativ cu anul trecut.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI