TIOR

Depozitele bancare depasesc volumul creditelor in Romania

Depozitele bancare depasesc volumul creditelor in RomaniaDepozitele bancare depăşesc volumul creditelor în România, deşi dobânzile sunt foarte mici pentru produsele de economisire. Raportul credite-depozite era în octombrie 2015 la minimul ultimelor 8 luni – 91,7%.

 

Românii aleg să economisească mai mult decât să ia credite, potrivit informaţiilor de la BNR. Astfel, raportul dintre credite şi depozite a scăzut în octombrie 2015 cu peste 7% faţă de octombrie 2014. Care sunt consecinţele acestui lucru?

 

Economiştii sunt de părere că băncile vor avea acces mai mic la sursele de finanţare externă şi vor trebui să folosească mult mai mult sursele de finanţare interne.

 

Creşterea volumului depozitelor bancare ale românilor a ajuns până la un sold al economiilor de 233,7 miliarde lei. Soldul creditelor era în octombrie 2015 de 214,5 miliarde lei, după o creştere anuală de 0,3%.

 

Dobânzile la credite sunt extrem de accesibile

 

Dobânzile la credite, în special la cele de locuinţe, sunt acum extrem de accesibile. Indicatorul Robor la 3 luni a coborît până aproape de 1% la începutul lunii decembrie 2015. La începutul anului, în ianuarie, Robor-ul atinsese valoarea de 1,68% pe an, aşa că reducerea era greu de anticipat! Asta înseamnă că ratele românilor la împrumuturile imobiliare şi ipotecare în lei se vor ieftini la finalul anului!

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI