TIOR

De la criza din 2009 nu s-au mai vandut atatea credite in Romania

De la criza din 2009 nu s-au mai vandut atatea credite in RomaniaDe la criza economică din 2009 nu au mai fost vândute atâtea credite de consum în lei în România. În primele 9 luni ale anului 2015, băncile au acordat credite de consum de 11 miliarde lei, cu 3 miliarde lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut!

 

Creditele de consum în lei au parte de un boom de neimaginat acum 2-3 ani. La sfârşitul primelor trei trimestre ale anului curent, băncile din România au anunţat bilanţul vânzărilor: 11 miliarde de lei, doar din creditele de consum în lei! Comparativ cu primele 3 trimestre ale anului 2014, vânzările au fost superioare cu 3 miliarde lei!

 

Şi distribuţia vânzărilor de credite de consum în lei a fost una foarte uniformă. Spre exemplu, în septembrie 2015 băncile au vândut credite în lei de 1,1 miliarde lei, asemănător cu august.

 

Creditele de retail în euro au explodat în septembrie 2015

 

Creditele de retail în euro au avut o ascensiune fulminantă înseptembrie 2015, urcând de peste 11 ori faţă de august, până la 147 milioane euro (650 milioane lei), cu mult peste așteptările specialiștilor.

 

Ce spun analiştii bancari?

 

Analiştii din sistemul bancar sunt de părere că a crescut foarte mult încrederea consumatorilor în economie, datorită creşterilor salariale şi de aceea a urcat şi apetitul pentru credite. De asemenea, dobânzile foarte mici pentru împrumuturile în lei şi perspectivele foarte bune şi pentru următorii ani i-au încurajat pe români să ia credite de la bănci.

 

Creditele de locuinţe urmează acelaşi trend!

 

Situaţia este la fel de bună şi pentru segmentul de credite de locuinţe în lei. 7 miliarde lei a fost suma vânzărilor din perioada ianuarie-septembrie 2015, tot cu 3 miliarde mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI