TIOR

De ce vor fi creditele ipotecare in euro mai cautate

De ce vor fi creditele ipotecare in euro mai cautateCreditele ipotecare în euro vor fi din ce în ce mai căutate, conform șefului Departamentului de dezvoltare produse Volksbank, Marius Istrati. Care este motivul aflați în continuarea articolului nostru.

 

Creditele ipotecare în euro vor începe să se vândă mai bine, din cauză că împrumuturile în lei nu sunt la fel de avantajoase ca preț și sumă accesibilă. Cum Programul Prima Casă a trecut doar în lei, băncile care nu s-au axat foarte mult pe acesta vor avea mult mai mult success cu ipotecarele standard în euro. Cel puțin asta afirmă reprezentantul Volksbank România, Marius Istrati.

 

“Băncile care au fost mai interesate pe Prima Casă au dorit în principal să-și crească volumul de clienți. Limitarea programului Prima Casă la împrumuturile în lei va permite băncilor care nu au fost foarte active pe acest segment să vândă credite ipotecare în valută, care sunt mai avantajoase ca preț și sumă accesibilă”, a spus acesta.

 

Totuși, conform lui Istrati, creditele Prima Casă în lei sunt cu până la 25% mai ieftine decât erau pe vremea când Programul exista și în varianta euro. Cu toate acestea, creditele ipotecare în moneda Uniunii Europene permit accesarea unor sume sensibil mai mari fața de cele Prima Casă (cu până la 15% mai mari).

 

Creditele de consum și cele ipotecare au scăzut, în medie, cu 3.000 de euro: de la 6.000 la 3.000, în cazul primelor, respectiv de la 39.000 de euro la 36.000 de euro, pentru următoarele.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI