TIOR

Darea in plata – Prima Casa, inclusa, plafonul stabilit

Darea in plata – Prima Casa, inclusa, plafonul stabilitSenatul a decis luni, 29 februarie 2016, includerea programului Prima Casă în legea dării în plată, iar plafonul maxim de 150.000 euro pentru creditele de locuinţe a fost aprobat. Astfel, legea dării în plată a fost adoptată de către Senat. Decizia nu este însă definitivă, pentru că legea va fi trimisă la reexaminare către preşedinte şi va merge şi la Camera deputaţilor, unde va fi luată decizia finală.

Cu 63 de voturi pentru, 5 abţineri şi 43 de voturi împotriva, senatorii au decis stabilirea unui plafon maxim pentru legea dării în plată, însă au aprobat şi solicitarea BNR de a stabili un plafon maxim pentru credite. De asemenea, 119 voturi au fost pentru adoptarea legii.

Iată ce a declarat iniţiatorul legii dării în plată deputatul Daniel Zamfir: "Scopul nostru a fost să scoatem o legea dreaptă, nici de stânga, nici de dreapta, o lege care să fie cât mai repede aplicabilă, pentru că oamenii sunt disperaţi că băncile îi scot afară din casă. Această lege nu e împotriva sistemului bancar, ci a fost gândită să aducă echilibru în raportul dintre bănci şi clienţi şi care să-i protejeze pe aceştia din urmă împotriva abuzurilor băncilor".

Comisiile juridice şi economice votaseră în urmă cu 2 săptămâni includerea programului Prima Casă în legea dării în plată. Prima Casă reprezintă jumătate din totalul împrumuturilor acordate de bănci. În peste 6 ani de la apariţie, prin intermediul programului Prima Casă au fost vândute peste 166.000 de garanţii, în valoare de 3,2 miliarde euro (1.500 doar în prima luna şi jumătate din anul 2016).

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI