TIOR

Cum vor evolua creditele in euro – Euribor-ul la 3 luni a crescut

Cum vor evolua creditele in euro – Euribor-ul la 3 luni a crescutSite-ul conso.ro scrie că indicele Euribor la 3 luni, cel după care se calculează dobânzile pentru creditele n euro, a crescut cu 0,08%, până la 0,28%, cea mai înaltă valoare din ultimele 15 luni. Acest lucru se traduce printr-o scumpire uşoară (însă deloc îngrijorătoare) a împrumuturilor în moneda Uniunii Europene.

 

Cel mai important indice bancar folosit pentru calcularea ratei dobânzilor la creditele în euro a fost majorat de Banca Centrală Europeană cu 0,08%. În ultimul an, acesta s-a situat foarte aproape de valoarea de 0,2%.

 

După cum am scris într-un articol anterior, Banca Centrală Europeană a păstrat dobânda de politică monetară la 0,25%, nivel la care se află şi în noiembrie 2013.

 

Conform specialiştilor, este absolut normal că ratele interbancare (precum Euribor-ul la 3 luni) să fie puţin mai ridicate decât dobânda de politică monetară. Asta nu se aplică, bineînțeles, și în România...

 

În aceste condiţii, este de aşteptat că dobânzile pentru creditele în euro să crească puţin peste valoarea medie de 6%, la cât se situează în prezent, însă acestea rămân în continuare foarte scăzute şi accesibile populaţiei.

 

Clienţii băncilor din țara noastră au, la ora actuală, peste un milion de credite în moneda UE, ce totalizează în jur de 15 miliarde de euro.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI