TIOR

Cum vad romanii bancile si sistemul de creditare

Cum vad romanii bancile si sistemul de creditare34% dintre români au declarat că au încredere în bănci şi că le folosesc pentru a-şi depune economiile, în timp ce 35% dintre locuitorii ţării preferă să-şi ţină economiile acasă. Aceste rezultate au fost publicate în Studiul Naţional de Audienţă, realizat de Biroul Român de Audit Transmedia.

 

Procentul de români care aleg să-şi păstreze economiile în depozite bancare şi cei care vor să le ţină acasă este similar, în jur de 35%, semn că populaţia este încă împărţită. Cei mai mulţi români (55%) au încredere în băncile mari, în scădere faţă de 2006 cu 16%. Locuitorii ţării au răspuns în proporţie de 24% că instituţiile de creditare din ţară noastră sunt un sprijin de încredere pentru ei. 37% dintre români cer ajutorul băncilor doar în cazul în care au apelat la celelalte surse de finanţare, însă fără succes.

 

Câţi români mai au credite de consum?

 

Numărul românilor care au credite de consum este de 9%, cu 3% mai redus faţă de anul 2006. Totuşi, ofertele din ce în ce mai bune ale băncilor şi reducerile dobânzilor de către BNR au fost măsuri benefice pentru populaţie, dovadă fiind creşterea interesului pentru creditarea în lei.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI