TIOR

Cum se reduce riscul bancar: marile banci europene sa-si reduca activele

Cum se reduce riscul bancar: marile banci europene sa-si reduca activeleConform Mediafax, cele mai mari bănci din Europa, Deutsche Bank, Credit Agricole și Barclays au nevoie de capital suplimentar. De asemenea, acestea trebuie să-și reducă activele cu peste 660 de miliarde de euro și să obțină capital în plus, până în anul 2018. Astfel, se vor respecta reglementarile în legătură cu riscul bancar.

 

Potrivit unei analize realizate de către Royal Bank of Scotland, băncile europene sunt încă prea mari ca să aibă probleme atât de grave precum falimentul. Cu toate acestea, ele trebuie să-și reducă activele cu peste trei miliarde de euro în următorii cinci ani. De ce? Ele trebuie să respecte reglementările Basel III, un program nou.

 

Une pot apărea probleme? Băncile mici trebuie și ele să scape de active în valoare de mai bine de 2.500 de miliarde de euro. Astfel, există riscul ca finanțările firmelor mici și medii să se reducă mult.

 

Cum se prezintă situația în momentul de față? Din mai 2012 și până în prezent, băncile din Europa și-au redus activele cu aproape 3.000 de miliarde de euro. Deutsche Bank planuiește să-și reducă activele cu peste 20% până în 2016.

 

Cât valorează activele sectorului bancar? Activele sectorului bancar valorează 32.000 de miliarde de euro, de trei ori peste PIB-ul anual al țărilor din zona euro.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI