TIOR

Cum au pacalit bancile statul german ani intregi

Cum au pacalit bancile statul german ani intregiÎn urma informaţiilor publicate de către “Suddeutsche Zeitung”, se arată că băncile germane şi cele internaţionale au păcălit statul german cu miliarde de euro. Cum au reuşit asta, aflaţi în continuare.

 

Datele culese de către Procuratura germană ca urmare a unor anchete la banca Hypovereinsbank şi la institutul financiar din Elveţia, Sarazin, demonstrează că bancherii au reuşit, culmea în mod legal, să se aleagă cu sume colosale de pe urma statului din Germania.

 

Băncile şi clienţii acestora au utilizat o modalitate care nu era în afară legii prin care au reuşit să primească înapoi dublul impozitului de capital pe care l-au plătit statului german. Cele mai multe astfel de “pagube” au fost realizate de pe urma tranzacţiilor cu acţiuni.

 

Conform informaţiilor oferite, daunele depăşesc câteva miliarde de euro.

 

Din fericire, de anul trecut astfel de şiretlicuri nu se mai pot face, întrucât legea a fost schimbată.

 

Acesta nu este singurul caz de înşelare a statului german din ultima perioadă. La începutul anului 2013, una dintre cele mai mari bănci din Germania, Deutsche Bank, a fost acuzată de manipularea dobânzii interbancare Euribor, dar şi a dobânzii Libor (dobânda interbancară londoneză).

 

Sursa foto: enational.ro

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI