TIOR

Cum arata topul 10 al celor mai mari banci din Romania in 2013

Cum arata topul 10 al celor mai mari banci din Romania in 2013Cele mai mari bănci din România au fost anul trecut tot BCR, BRD şi Banca Transilvania. UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen Bank şi ING Bank sunt printre băncile care şi-au crescut semnificativ cota de piaţă şi au avansat în top 10 al celor mai mari bănci din România pe 2013, scrie zf.ro.


BCR, BRD şi Banca Transilvania rămân în topul celor mai mari bănci din România. Dacă BCR şi BRD şi-au pierdut uşor din cotele de piaţă de la sfârşitul anului 2012, Banca Transilvania a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 9% (creştere de 0,8% faţă de sfârşitul lui 2012). Creditele nete ale Băncii Transilvania s-au majorat cu 8%.


Pe poziţia a patra în clasamentul celor mai mari bănci din România a urcat UniCredit Ţiriac Bank. Creşterea băncii de anul trecut se datorează şi preluării activelor de 315 milioane de euro de la RBS România.


CEC Bank a coborît pe locul al cincilea în topul celor mai mari bănci din România, deşi şi-a păstrat cota de piaţă la 7,4%. Oficialii bancii au anunțat în luna februarie că instituția va continua să acorde credite Prima Casă pentru achiziția de case și apartamente noi.


Raiffeisen Bank şi ING Bank au urcat în topul băncilor din România, pe 2013, situându-se pe locurile 6, respectiv 7. Austriecii au avut creştere de 0,8% a cotei de piaţă, până la 7,3% (la această creştere a contribuit şi preluarea creditelor de retail de la Citibank), iar olandezii au înregistrat o creştere de 0,5%.


Alpha Bank, Volksbank şi Bancpost completează restul poziţiilor din top 10 al celor mai mari bănci din România pe anul 2013. Alpha Bank și Bancpost și-au păstrat cotele de piață, la 4,5%, respectiv 3,3%, iar Volksbank a avut o pierdere de 0,7%.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI