TIOR

Croatii vor curs fix pentru francul elvetian timp de un an

Croatii vor curs fix pentru francul elvetian timp de un anGuvernul croat va introduce un curs de schimb valutar fix pentru pentru francul elveţian, timp de un an. Singura condiţie care trebuie îndeplinită esta că Parlamentul din Croaţia să-şi dea acordul.

 

Un curs de 6,39 kuna (moneda oficială din Croaţia) pentru un euro este ţinta Guvernului croat, care vrea astfel că cei 60.000 de persoane care au credite în franci elveţieni să treacă cu bine peste această perioadă dificilă. Acest curs ar urma să fie valabil timp de un an. În prezent, cursul este de 7,6 kuna/euro.

 

"În acest mod, avem timp să găsim o soluţie de lungă durată. Guvernul este aici pentru a-şi proteja cetăţenii", a spus premierul croat Zoran Milanovici. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că băncile vor suportă costurile suplimentare cauzate de aprecierea francului.

 

Valoarea totală a creditelor populaţiei în franci elveţieni, care sunt afectate de creşterea cursului, a ajuns la 600 de milioane de dolari.

 

În România, printre măsurile pe care băncile le-au luat pentru protejarea clienților cu credite ipotecare în franci elvețieni sunt reducerile de dobânzi și înghețarea cursului valutar. Guvernul a adus în discuție modificarea programului Electorata, care să fie aplicabil și clienților cu credite în franci elvețieni.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI