TIOR

Creste apetitul romanilor pentru credite de locuinte

Creste apetitul romanilor pentru credite de locuinteCreşte apetitul românilor pentru creditele imobiliare şi ipotecare de locuinţe. Acest tip de împrumut a crescut la nivel naţional în luna aprilie cu 10,5%. Câteva judeţe au înregistrat vânzări şi mai bune pentru creditele de locuinţe.

 

Iaşiul este pe primul loc în topul creşterilor creditului în lei pentru locuinţe. Faţă de martie 2014, în luna aprilie, în judeţul din Moldova împrumuturile în moneda naţională au avansat cu 18%, cu 7,5% peste media naţională! De asemenea, şi în Timiş, Arad, Cluj-Napoca şi Braşov creditele în lei pentru locuinţe s-au vândut foarte bine. Capitala se află pe locul al şaselea în acest clasament.

 

Cele mai active pe piaţa creditării în lei au fost judeţele din Banat şi Ardeal. În majoritatea acestora s-au înregistrat creşteri peste media naţională, cu accent pe Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Timiş, Arad, Bucureşti, Bihor, Dolj, Ialomiţa şi Constanţa.

 

După cum spuneam, în Iaşi a avut loc cea mai mare creştere a creditelor pentru locuinţe, de 18%, după care urmează Timiş (15,9%), Arad (13,4%), Cluj-Napoca (12,6%) şi Braşov (12,1%). În Bucureşti, creşterea a fost de 11,8%, cu 0,8% peste cea din Prahova şi cu 1% peste cea din Neamţ şi Bacău.

 

La nivel total, creditele de locuinţe pentru populaţie au ajuns la aproape 36 de miliarde de lei la sfârşitul lunii aprilie, cu 1,5% mai mare în comparaţie cu martie. Doar primele 10 judeţe ca şi creştere a vânzărilor de credite au adus aproape 20 de miliarde de lei.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI