TIOR

Creditele pentru companii, inca foarte scumpe in Romania

Creditele pentru companii, inca foarte scumpe in RomaniaCreditele pentru companii sunt încă mai scumpe în România decât la vecinii noştri unguri sau la cehi. Cât costă, în medie, un credit pentru companii în ţara noastră şi cât de mult costă în celelalte ţări din regiune?

 

Creditele pentru companii au dobânzi de până la 3 ori mai mari în România decât în Cehia şi sunt cu peste 50% mai costisitoare faţă de cele din Ungaria şi Polonia, conform informaţiilor de la Banca Naţională a României.

 

6% este dobânda medie la creditele pentru companii în România, cu 3,7% peste cea din Cehia şi cu 1,9% mai mare decât cea din Polonia.

 

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a declarat că există o tendinţă de scădere a costurilor creditelor pentru companii. Creditele de consum, pe de altă parte, sunt cele mai ieftine în România, comparativ cu întreagă regiune, având o dobânda medie de 11%. Mugur Isărescu este entuziasmat că împrumuturile acestea sunt atât de accesibile în România, punând rezultatul pe seama măsurilor luate de către BNR pentru ieftinirea creditelor.

 

Cea mai recentă măsură de acest fel este reducerea dobânzii de politică monetara cu încă 0,25%, până la 3,25%.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI