TIOR

Creditele neperformante din Spania, la un nou nivel

Creditele neperformante din Spania, la un nou nivelCreditele neperformante din Spania au ajuns, la sfârșitul lunii iunie, la 11,6% din numărul total al împrumuturilor. Cauzele: înghețarea pieței imobiliare, șomajul ridicat și recesiunea economică.

 

În luna mai 2013, rata creditelor neperformante din Spania era de 11,2%. Creșterea de 0,4% din iunie a condus la depășirea pragului de 11,%, care se înregistra la sfârșitul lui 2012. Din soldul total al creditelor din Spania, 176,4 miliarde de euro reprezintă creditele neperformante.

 

 

Șomajul de peste 26% din statul iberic este una dintre cele mai importante cauze pentru rata de neperformanță a creditelor. De asemenea, prăbușirea pieței imobiliare, care a avut loc chiar începând cu debutul crizei economice, a afectat țara.

 

Ce se va întâmpla pe viitor cu creditele neperformante din Spania?

 

Specialiștii bancari din Spania estimează ca nivelul neperformantelor va continua să crească. Inclusiv BBVA, una dintre cele mai mari instituții spaniole din țară, preconizează un asemenea scenariu.

 

Ce măsuri au luat spaniolii pentru redresarea situației cu creditele neperformante?

 

Pentru a continua să primească finanțări pentru băncile spaniole, statul iberic a acceptat una dintre condițiile impuse de către Uniunea Europeană, și anume crearea unei bănci care să absoarbă creditele neperformante. Aceasta instituție a fost deschisă la sfârșitul lui 2012.

 

Guvernul din Spania a cerut băncilor să strângă provizioane suficiente pentru acoperirea pierderilor cauzate de problemele pieței imobiliare.

 

Sursa foto: economica.net

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI