TIOR

Creditele neperformante din Romania raman la un nivel minim

Creditele neperformante din Romania raman la un nivel minimCreditele neperformante din România rămân la un nivel minim. 12,82% era rata creditelor neperformante la finalul lunii iulie 2015.

 

În ultimul an, rata creditelor neperformante din România atinsese nivelul maxim, de peste 20%. Datorită insistenţelor BNR, care a solicitat băncilor să vândă pachete de credite neperformante, rata a scăzut cu aproximativ 10%.

 

Dintre băncile din ţara noastră, BCR a vândut cel mai mare pachet de credite neperformante, de 3,6 miliarde euro. De asemenea, şi Volksbank a renunţat la un pachet de credite neperformante.

 

Rata creditelor neperformante este calculată după ce toate băncile din România raportează rezultatele. Până la începutul anului trecut, rata se calcula în funcţie de raportările prudenţiale.

 

Creditul guvernamental ajunsese la 212,4 miliarde lei, mai redus cu aproape 1% comparativ cu luna iulie din anul 2014. În august 2015, creditarea a revenit totuşi pe plus, ca urmare a vânzărilor excelente de credite de nevoi personale şi credite de locuinţe.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI