TIOR

Creditele nepeformante ale bancilor, in cadere libera - impact pozitiv

Creditele nepeformante ale bancilor, in cadere libera - impact pozitivCreditele neperformante sunt în cădere liberă. La sfârşitul lunii august 2015, rata creditelor cu restanţe de minimum 3 luni scăzuse la 12,6%, cu peste 1,5% mai puţin faţă de august 2014. Informaţiile au fost oferite de către BNR.


După ample operaţiuni de curăţare a bilanţurilor de creditele restante, băncile din România au ajuns să aibă o rată de neperformanţă de 12,6%, la sfârşitul ultimei luni de vară din acest an. În acelaşi timp, datorită reducerii la care facem referire, instituţiile de creditare au putut să se concentreze pe acordarea de împrumuturi românilor, iar acest lucru s-a văzut. Ultimele 2 luni au fost cele mai bune ale anului referitor la numărul de credite vândute.


Primele 3 trimestre din 2015 – creşteri la toate capitolele de vânzări credite


Creditele de consum în lei au totalizat vânzări de peste 11 miliarde RON, doar în primele 3 trimestre ale anului, creditele de locuinţe în lei nu au fost mai prejos (vânzări de 7 miliarde RON), iar creditele de retail în euro au ajuns la 650 milioane RON.


De asemenea, nu doar băncile se laudă cu numeroase credite vândute. Şi instituţiile financiare nebancare vânduseră credite noi în euro în valoare de 5,3 miliarde euro, în perioada ianuarie-august 2015 şi credite în lei de 3,9 miliarde RON, noi recorduri din ultimii ani.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI