TIOR

Creditele ipotecare s-au vandut ca painea calda in 2013 la BCR

Creditele ipotecare s-au vandut ca painea calda in 2013 la BCRCreditele ipotecare s-au vândut ca pâinea caldă în 2013 la BCR. Cea mai mare bancă din România după numărul de active se poate lăuda cu o creştere de 4 ori a soldului creditelor ipotecare anul trecut, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

 

Vânzările de credite ipotecare au fost excelente anul trecut pentru Banca Comercială Română. În 2013, numărul clienţilor care au luat astfel de împrumuturi de la BCR a fost de 4 ori mai mare faţă de 2012.

 

Rata solicitărilor clienţilor pentru credite în lei destinate investiţiilor imobiliare a fost îmbucurătoare: 1 din 3 persoane şi-a luat un credit în moneda naţională pentru a-şi cumpăra un apartament sau o casă.

 

De puţin timp, BCR a lansat oferte promoţionale pentru cei care care vor să-şi ia credite ipotecare. Rata de dobânda fixă pentru creditele ipotecare Casa Mea începe de la 5,25%, la o DAE de 5,55%. Dobânda fixă se plăteşte pe o perioada de 3 ani. În cele mai multe cazuri, pentru calcularea ratei unui credit imobiliar sau ipotecar se ia in calcul indicatorul Robor la 3 luni și marja de dobandă stabilită de bănci.

 

Şi creditele Prima Casă s-au ieftinit la BCR. Prin scăderea marjei la 2% (pentru clienţii care-şi primesc veniturile în cont BCR), dobânda ajunge acum la 5,52%, la o DAE de 5,68%.

 

În ultimele 6 ani, la nivel naţional, peste 6.300 de români au cumpărat credite Prima Casă, în valoare de 950 de milioane de lei.

 

Din octombrie 2012, BCR si-a schimbat strategia de creditare, mizând pe împrumuturile în moneda națională.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI