TIOR

Creditele ipotecare in lei cresc in volum

Creditele ipotecare in lei cresc in volumCreditele ipotecare în lei cresc considerabil ca şi volum. La sfârşitul lunii august, ipotecarele în lei ajunseseră la un volum de 7 miliarde de lei, cu 500 de milioane de lei mai mult decât în luna iulie. Aproape 20% din din finanţările acordate de bănci pentru achiziţia de locuinţe sunt aşadar în lei.

 

Ipotecarele în lei se vând mult mai bine în această perioadă. La sfârşitul lunii august, volum de credite ipotecare în lei a crescut cu 500 de milioane, până la 7 miliarde de lei. Astfel, distanţa dintre creditele ipotecare în valută şi cele în lei s-a subţiat, însă primele rămân în continuare preferatele românilor care vor să-şi cumpere locuinţe, cu un volum total de 8 miliarde de euro.

 

Creditele ipotecare în lei sunt la un nivel triplu faţă de anul trecut, datorită continuării Programului Prima Casă și dobânzilor reduse.

 

Creditele de consum în lei cresc în continuu din luna martie. În august, acestea se apropiaseră de 23,6 miliarde de lei, mai mult cu 200 de milioane de lei peste aceeaşi valoare de anul trecut.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI