TIOR

Creditele in lei se ieftinesc: cele mai accesibile oferte ale bancilor

Creditele in lei se ieftinesc: cele mai accesibile oferte ale bancilorOdată cu scăderea dobânzii Robor la 3 luni (până la 3,8% pe an), dobânzile la creditele în lei (imobiliare și de consum) continuă să se reducă. Pentru creditele imobiliare, cele mai mici dobânzi anuale sunt în jur de 7%, în vreme ce pentru cele de nevoi personale dobânzile minime se apropie de 10%.

 

ING Bank și Volksbank au cele mai mici dobânzi pentru creditele în lei

 

ING Bank aplică cea mai mică dobânda, de 6,8% pentru un credit imobiliar în lei de 180.000 RON, pe 30 de ani. Alpha Bank, CEC Bank, BCR și Banca Transilvania sunt următoarele bănci, cu dobânzi cuprinse între 7,4% și 7,9%.

 

La un credit de consum standard în lei, în valoare de 15.000 RON, pe 5 ani, Volksbank are cea mai mică dobândă, de 10,2%, urmată de OTP Bank (11,4%) și de Piraeus (11,9%). Garanti Bank și Millenium Bank au dobâzi pentru același timp de împrumut de 13,6%, respectiv 11,7%.

 

Reducerea până la 3,8% a indicelui Robor pe trei luni, cel după care se calculează rata dobânzii, este principalul motiv pentru scăderea dobânzii la creditele în lei.

 

Reamintim că în luna iulie, românii au luat 500 de credite ipotecare, cu 4% mai multe față de luna iunie. 60% dintre acestea au fost pentru împrumuturile în moneda națională.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI