TIOR

Creditele in lei s-au triplat intr-un an

Creditele in lei s-au triplat intr-un anCreditele în lei s-au triplat într-un an. Ipotecarele au ajuns la aproape 6 miliarde de lei, adică 1,35 miliarde de euro, la finalul lunii iunie, de trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, conform BNR.

 

Ipotecarele în lei au ajuns la 9,55 miliarde de euro, reprezentând 15% din stocul total al creditelor. Cu toate acestea, creditele ipotecare în lei au crescut de 3 ori de la sfârşitul lunii iunie 2013 până la sfârşitul lunii iunie 2014. De altfel, luna iunie a fost cea mai productivă pentru ipotecarele în lei, o creştere de 10% comparativ cu mai, adică în jur de 500 de milioane de lei. Vânzările de credite ipotecare noi în lei sunt foarte bune, având în vederea că aceste împrumuturi se acordă pe termen lung, iar sumele totale de rambursat sunt acceptabile. Şi Programul Prima Casă contribuie foarte mult la succesul lor, datorită avansului de doar 5% şi a condiţiilor de creditare excelente, prin garanţiile de la Stat.

 

Revigorarea creditelor în lei a fost foarte vizibilă în cel de-al doilea trimestru al anului, între aprilie şi iunie, în mare parte şi datorită creşterii economiei, cu aproximativ 4%. 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI