TIOR

Creditele in lei, o noua ieftinire

Creditele in lei, o noua ieftinireCreditele în lei se ieftinesc din nou, chiar la începutul noului an. Dobânda Robor la 3 luni a scăzut până la sub 1,7% pe an, după ce în ultimul trimestru din 2014 s-a redus cu aproximativ 1,5%. Astfel, creditele ipotecare şi imobiliare în moneda naţională vor fi mai ieftine, lucru care îi va avantaja pe cei care iau credite noi, în principal.

 

Dobânda Robor la 3 luni a coborît până la 1,68% pe an, la începutul noului an. Ultima ajustare a dobânzilor la creditele iptoecare şi imobiliare în lei a avut loc în decembrie 2014, astfel încât doar persoanele care iau un credit nou vor putea beneficia de ieftinirea creditelor. De menţionat şi faptul că în septembrie 2014 ratele creditelor ipotecare şi imobiliare în lei se calculau pe baza dobânzii Robor la 3 luni, care era de 3,1%, cu aproape 1,5% mai mare faţă de prezent.

 

Care sunt principalele motive pentru ieftinirea Robor-ului?

 

Principalul motiv pentru scăderea dobânzii Robor a fost scăderea continuă a dobânzii cheie. Doar anul trecut această a fost diminuată de numai puţin de 5 ori, până la cea mai mică valoare din istorie, de 2,75% pe an.

 

De asemenea, leii s-au ieftinit şi datorită excesului de lichiditate din piaţă, conform declaraţiilor reprezentanţilor băncilor româneşti. Din această cauză, dobânda medie la creditele noi a scăzut la sfârşitul anului trecut până la 6,5% pe an.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI