TIOR

Creditele in lei nu se mai scumpesc, ca urmare a scaderii Robor-ului la 3 luni

Creditele in lei nu se mai scumpesc, ca urmare a scaderii Robor-ului la 3 luniCreditele în lei nu se vor scumpi la următoarea ajustare a indicatorului ROBOR la 3 luni, cel luat în calcul atunci când se stabileşte valoarea dobânzilor împrumuturilor în moneda naţională. În ultimele 3 săptămâni, ROBOR-ul la 3 luni a scăzut cu 0,75%!


Deşi indicatorul ROBOR la 3 luni ajunsese la aproape 4% la jumătatea lunii februarie, în ultimele săptămâni acesta a scăzut mult, lucru ce ii va bucura pe clienţii care au credite în lei. La sfârşitul lunii martie, băncile vor modifica dobânzile pentru împrumuturile în lei, luând în calcul nouă valoare a ROBOR-ului, de 3% pe an. Ultima ajustare a acestui indicator şi, implicit, a dobânzilor, a fost în decembrie 2013, atunci când ROBOR-ul la 3 luni era de 2,5% pe an.


Dobânzile pentru creditele în lei ajunseseră, la începutul anului 2014, să fie mai mici decât cele ale împrumuturilor în euro, asta şi datorită reducerii indicatorului ROBOR sub valoarea de 2% pe an.


Acum, conform zf.ro, cele mai accesibile credite ipotecare în euro au DAE ce pornesc de la 5,3% pe an. Creditele ipotecare în lei au DAE ce pornesc de la 5,7% pe an. Pentru un credit de 180.000 de lei, rată lunară va fi cu 50 de lei mai mare pentru cei care se împrumută în lei. Nimic semnficativ însă, dacă ne gândim că în urmă cu cu circa 9 luni împrumuturile în moneda naţională erau cu până la 30% mai scumpe decât cele în euro.

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI