TIOR

Creditele in lei, mai ieftine pe zi ce trece – Robor la un nou minim

Creditele in lei, mai ieftine pe zi ce trece – Robor la un nou minimCreditele în lei pentru locuinţe se ieftinesc pe zi ce trece. Dobânda Robor la 3 luni, cel mai important indicator pentru calculul creditelor în lei, a scăzut la 0,92% pe an, după ce la începutul lunii ianuarie era la 1%. De la ultima şedinţă de politică monetară a BNR, din 4 ianuarie 2016, declinul dobânzii a fost de aproximativ 0,1%.

Dobânda Robor la 3 luni, cea care dictează costurile ratelor creditelor în lei pentru locuinţe, scade cu fiecare zi care trece. După ce la începutul anului în curs dobânda atinsese noul minim istoric, de 1%, acum recordul a fost doborât – 0,92% era cursul Robor-ului la 3 luni în data de 13 ianuarie 2016.

Cine beneficiază de scăderile dobânzii Robor?

Românii care au credite în lei cu actualizare la 3 luni au motive de satisfacţie, întrucât indicatorul Robor la 3 luni este luat în calcul când băncile stabilesc ratele creditelor de locuinţe în lei. Peste Robor se mai adaugă o marjă bancară, iar suma rezultată este dobânda care se răsfrânge în ratele lunare ale clienţilor. În ultimele 4 luni, dobânda Robor a scăzut cu 0,5%, de la 1,5% la 1%.

De la începutul anului trecut, Robor-ul la 3 luni a coborît cu 0,7%, ceea ce înseamnă că au scăzut şi dobânzile creditelor în lei aflate în derulare.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI