TIOR

Creditele in lei, mai ieftine pe zi ce trece – Robor la un nou minim

Creditele in lei, mai ieftine pe zi ce trece – Robor la un nou minimCreditele în lei pentru locuinţe se ieftinesc pe zi ce trece. Dobânda Robor la 3 luni, cel mai important indicator pentru calculul creditelor în lei, a scăzut la 0,92% pe an, după ce la începutul lunii ianuarie era la 1%. De la ultima şedinţă de politică monetară a BNR, din 4 ianuarie 2016, declinul dobânzii a fost de aproximativ 0,1%.

Dobânda Robor la 3 luni, cea care dictează costurile ratelor creditelor în lei pentru locuinţe, scade cu fiecare zi care trece. După ce la începutul anului în curs dobânda atinsese noul minim istoric, de 1%, acum recordul a fost doborât – 0,92% era cursul Robor-ului la 3 luni în data de 13 ianuarie 2016.

Cine beneficiază de scăderile dobânzii Robor?

Românii care au credite în lei cu actualizare la 3 luni au motive de satisfacţie, întrucât indicatorul Robor la 3 luni este luat în calcul când băncile stabilesc ratele creditelor de locuinţe în lei. Peste Robor se mai adaugă o marjă bancară, iar suma rezultată este dobânda care se răsfrânge în ratele lunare ale clienţilor. În ultimele 4 luni, dobânda Robor a scăzut cu 0,5%, de la 1,5% la 1%.

De la începutul anului trecut, Robor-ul la 3 luni a coborît cu 0,7%, ceea ce înseamnă că au scăzut şi dobânzile creditelor în lei aflate în derulare.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI