TIOR

Creditele in lei, aproape sa le depasesca pe cele in valuta

Creditele in lei, aproape sa le depasesca pe cele in valutaCreditele în lei sunt foarte aproape să le depăşească pe cele în valută în România. Stocul de credite în lei este de 102 miliarde RON.

 

Creditele vândute de către bănci în ţara noastră s-au înmulţit cu 5 miliarde lei în lunile mai şi iunie din anul 2015, până la un stoc total de 215 miliarde lei. Din acestea, 102 miliarde lei sunt credite în moneda naţională, în creştere mare faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

 

„Este clar că am intrat într-un nou ciclu de creştere a creditării. Luna iunie a fost cea mai bună din ultimii doi ani, iar iulie se conturează că o luna şi mai bună. Competiţia pe clienţii buni este intensă, am ajuns chiar şi la marje de 2% în cazul clienţilor IMM care se încadrează în profilul creionat de bănci. Din păcate, profilul este încă foarte sus, iar zona clienţilor care au ieşit din criză cu anumite urme, dar care pot fi explicate, rămâne neacoperită“, a spus pentru zf.ro Gabriel Creţu, managing partner Adwisers.

 

Băncile au vândut credite noi de 20 miliarde lei, după primele 5 luni ale anului în curs, din care credite pentru companii de 12 miliarde şi credite retail de 8 miliarde.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI