TIOR

Creditele imobiliare in lei, la noi minime in aprilie

Creditele imobiliare in lei, la noi minime in aprilieCreditele imobiliare în lei au avut în aprilie 2014 cele mai mici dobânzi din istorie. În medie, dobânzile pentru creditele de locuinţe se situau sub pragul de 6%, iar creditele de consum aveau dobânzi în jur de 10%.

 

Cele mai accesibile credite imobiliare în lei aveau în luna aprilie 2014 dobânzi de sub 6%, în timp ce creditele de consum în moneda naţională aveau dobânzi în jurul valorii de 10%.

 

În urmă cu mai puţin de 2 luni, cea mai scăzută dobânda la creditele imobiliare în lei era de 5,6%, iar dobânzile creditelor de consum erau în jurul valorii de 10-12%, conform informaţiilor de la BNR.

 

Doar în ultimul an, dobânzile la creditele pentru locuinţe s-au redus cu 2,5%, iar la creditele de consum cu 4%.

 

Apartamentele din România s-au ieftinit cu circa 25-30% începând cu anul 2009, conform oficialilor instituţiilor de creditare din ţară. În aceste condiţii, se aşteaptă un volum mai mare de cereri pentru credite, având în vedere şi ofertele foarte bune la dobânzi.

 

Creditele în lei sunt de ceva timp la fel de accesibile că cele în euro, semn că piaţă imobiliară din România este pe drumul cel bun.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI