TIOR

Creditele de locuinte in lei, mai numeroase cu 60% fata de 2014

Creditele de locuinte in lei, mai numeroase cu 60% fata de 20147,5 miliarde lei este suma vânzărilor de credite de locuinţe în lei în primele 9 luni ale anului 2015, cu 60% mai mare faţă de anul trecut. În octombrie, stocul de credite în lei pentru locuinţe atinsese 16,9 miliarde RON, în urmă vânzărilor de 800 milioane RON.


Atât creditele imobiliare clasice, cât şi cele prin programul Prima Casă au avut un succes foarte mare anul acesta. Bancherii spun că valorile creditelor nu au avut modificări importante şi totuşi românii au luat împrumuturi de locuinţe pe bandă rulantă.


Vânzările de credite în lei sunt la parametri înalţi la toate categoriile. Românii sunt din ce în ce mai atraşi de creditele în moneda naţională pentru că dobânzile sunt mici şi pentru că sunt mari şanse ca acestea să mai scadă. Băncile au raportat un nou maxim anual, de 109 miliarde lei, în luna octombrie 2015.

 

Astfel, creditarea totală este în continuare în teritoriul pozitiv, după creşterea de 0,3% din intervalul septembrie-octombrie, prima după mult timp.


La sfârşitul lunii octombrie 2015, creditele în lei pentru populaţie erau în valoare de 50,9 miliarde RON, mai mult cu peste 28% faţă de octombrie 2014. Astfel, soldul împrumuturilor pentru companii totaliza aproximativ 58 miliarde lei.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI