TIOR

Creditele de consum oferite de IFN-uri cresc

Creditele de consum oferite de IFN-uri crescCreditele de consum pe care le vând IFN-urile în România (instituţiile financiare non-bancare) au crescut în ultimii ani. După primele 3 luni ale anului 2014, creşterea era de aproximativ 10%, comparativ cu primele 3 luni din anul 2013. La nivel total (IFN-uri şi bănci), piaţa de credite de consum a ajuns la 5,2 miliarde de euro.

 

Noile împrumuturi de nevoi personale pe care le-au acordat IFN-urile în primul trimestru din 2014 au ajuns la 100 de milioane de euro, cu 15% peste valoarea ultimului trimestru de anul trecut. Asta după ce, comparativ cu primele 3 luni din 2013, creşterea a fost de 10%.

 

“După criză, comportamentul consumatorilor a fost afectat semnificativ, dar potrivit ultimelor statistici retailul a crescut cu 5%, trimestru la trimestru. Clienţii au din nou proiecte pe care vor să le finalizeze şi noi suntem aici pentru a le finanţa. Nu este vorba de proiecte mari, ci de amenajări interioare, electrocasnice şi IT. Activitatea de finanţare şi-a revenit dar nu total, clienţii îşi cumpără bunuri de care au nevoie în casă sau telefoane cu care să fie conectaţi” au declarat reprezentaţii unui IFN din România.

 

Stabilizarea pieței creditelor de consum este foarte vizibilă și în randul IFN-urilor, conform opiniilor din piață.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI