Creditele de consum, incluse in legea darii in plata?

29-03-2016 / Blog credite imobiliare

Creditele de consum, incluse in legea darii in plata?Creditele de consum garantate cu ipotecă ar putea fi incluse în legea dării în plată! Pe 31 martie, legea va fi dezbătută la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, iar deputatul Cătălin Zamfir, cel care a iniţiat proiectul, are de gând să propună ca şi creditele de consum garantate cu ipotecă să fie integrate în legea dării în plată.

Sunt toate şansele ca în textul legii dării în plată să dispară menţiunea “destinaţie de locuinţă”, astfel ca şi creditele de consum garantate cu ipotecă să fie incluse în lege! Iniţiatorul proiectului dării în plată va propune acest lucru reprezentanţilor de la PSD, pentru că peste 163.000 de credite de consum să fie integrate!

Motivul pentru care Cătălin Zamfir are în plan să propună includerea şi creditelor de consum garantate cu ipotecă în legea dării în plată se datorează solicitării a 4 asociaţii ale clienţilor băncilor (APC, AURSURF, ACCBA şi Paraekletos).

De asemenea, atât PNL, cât şi PSD doresc majorarea plafonului maxim până la care legea dării în plată să se aplice: 250.000 euro este suma agreată de ambele părţi. BNR propusese un plafon de 150.000 euro.

Referitor la includerea sau excluderea programului Prima Casă din legea dării în plată, încă nu avem un răspuns clar care să anticipeze ce s-ar putea întâmpla. În urmă cu o săptămână, se părea că programul Prima Casă ar putea să fie modificat special pentru legea dării în plată. Astfel, se discuta despra posibilitatea ca garanţia statului să fie păstrată, chiar şi în condiţiile în care locuinţa cumpărată prin program ar face obiectul legii dării în plată. În plus, garanţia la care facem referire se va aplica doar persoanelor fizice, nu şi celor juridice.

Legea dării în plată ar putea intra la votul final în Camera Deputaţilor chiar în data de 6 aprilie 2016.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.