TIOR

Credite ipotecare in lei cu dobanda fixa de 6,25%, la BCR

Credite ipotecare in lei cu dobanda fixa de 6,25%, la BCRDe curând, BCR a hotărât să vândă credite ipotecare cu dobândă fixă de 6,25% pe an, în primii trei ani de contract. Această ofertă este valabilă doar pentru persoanele care plătesc un avans de cel puțin 25% din prețul imobilului cumpărat. De asemenea, clienții trebuie să primească salariul într-un cont bancar.

 

După expirarea primilor trei ani de contract, dobânda creditelor ipotecare devine variabilă. Aceasta este formată din indicatorul Robor la șase luni, la care se adaugă o marjă de 1,9%. Astfel, dobânda variabilă poate crește  și chiar depăși un procent de 6,5% în fiecare an, în funcție de creditul contractat și de perioada de timp stabilită pentru plată.

 

Anul trecut, BCR a decis să furnizeze credite doar în RON, chiar daca celelalte bănci și-au păstrat ofertele in euro. În 2013, cea mai mare bancă locală după activele deținute, BCR, a scăzut costurile împrumuturilor pentru imobile, tocmai că să nu piardă teren în fața concurenței.

 

În luna mai 2013, BCR reducea dobânzile pentru depozitele în RON. Astfel, acestea ajunseseră la 3,25% pe an, daca depozitele erau constituite de persoane fizice pe termen de minim o lună. De asemenea, suma maximă admisă se ridica la 20.000 de lei. Pentru depunerile mai mari de 100.000 de lei, dobânda era de 3,35% pe an.

 

Sursa foto: capital.ro

Elvila
TIOR

903.71 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI