TIOR

Creditarea isi revine si la Piraeus Bank

Creditarea isi revine si la Piraeus BankPiraeus Bank a avut o creştere de 20% a soldului creditelor în 2013, până la 1,6 miliarde de euro. Atât segmentul de credite pentru populaţie, cât şi cel corporate şi pentru IMM-uri s-a majorat faţă de 2012.

 

Problemele pe care le-au avut băncile în ultimii ani par deja de domeniul trecutului. Tot mai multe instituţii de creditare din România anunţă rezultate foarte bune pe segmentul creditării. Este şi cazul Piraeus Bank, o bancă de mărime medie din ţara noastră. În 2013, soldul creditelor la Piraeus s-a majorat cu numai puţin de 20%, până la 1,6 miliarde de lei. O creştere şi mai mare, de 21%, a fost anunţată şi pe segmentul depozitelor, care au ajuns să depăşească 1 miliard de euro la sfârşitul anului trecut.

 

În aceste condiţii, ne putem aştepta la un apetit crescut pentru creditare, mai ales că dobânzile pentru împrumuturile în moneda naţională au devenit comparabile cu cele în euro.

 

Profitul brut raportat de Piraeus Bank în 2013 a fost unul încurajator: 3,3 milioane de euro, mai ales dacă luăm în calcul că în 2012 banca avea pierderi de aproape 7 ori mai mari. Activele instituţiei se apropiau, în decembrie 2013, de 2 miliarde de euro.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI