TIOR

Creditarea din Spania isi revine

Creditarea in Spania isi revineCreditarea în Spania îşi revine. Vânzările de credite ipotecare au crescut simţitor, lucru nemaîntâlnit în Spania de 4 ani. Condiţiile de creditare au devenit, de asemenea, mai bune.

 

2% este creşterea de vânzări de credite ipotecare din Spania la sfârşitul primului semestru al anului 2014, comparativ cu aceeaşi perioada din 2013. În ultimii 4 ani, piaţa de credite a scăzut continuu. În plus, valoarea creditelor ipotecare acordate de către bănci a crescut cu 16%, pentru prima dată în ultimii 7 ani.

 

Un motiv pentru creşterea creditării în Spania este revenirea economiei din această ţară. Nivelul şomajului s-a redus cu peste 1,5% faţă de începutul anului, iar tranzacţiile din rezidenţiale au crescut cu aproape 50% la capătul primelor 3 luni ale anului 2014. De asemenea, şi locuinţele s-au ieftinit cu 3,5%.

 

Investiţiile străine din Spania, de pe segmentul rezidenţial au ajuns la 6,45 miliarde de dolari anul trecut, mai mult cu 16% faţă de 2012. Englezii, francezii, ruşii şi belgienii au investit cel mai mult în ultimul timp pe piaţa rezidenţială spaniolă.

 

De la venirea crizei economice, Spania a avut mari probleme financiare, care au afectat şi creditarea, însă măsurile Guvernului încep să ajute tot mai mult ţara.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI