Credit Europe Bank a redus ratele la creditele in franci

04-03-2016 / Blog credite imobiliare

Credit Europe Bank a redus ratele la creditele in franciCredit Europe Bank, una dintre băncile care au acordat credite în franci elveţieni în anii 2007-2008, anunţă că a redus cu 20% ratele clienţilor la această categorie de împrumuturi. Anunţul vine după ce, în urmă cu doar câteva zile, OTP Bank declara că a făcut discount-uri de până la 21 milioane euro la creditele în franci elveţieni.

Credit Europe Group a restructurat peste 1.000 de credite în franci elveţieni, din care o treime în anul 2015. Ratele lunare ale clienţilor au scăzut cu 20%, este anunţul băncii. De asemenea, instituţia menţionează că şi nivelul dobânzii a scăzut, iar, în plus, perioada de graţie la plata împrumutului a fost extinsă.

În urmă cu doar câteva zile, oficialii OTP Bank România au declarat că au redus datoriile la credite cu 21 milioane euro. 2.600 de clienţi ai OTP Bank România au beneficiat de oferta băncii de reducere a datoriile pentru credite în franci elveţieni.

Chiar dacă restructurările băncilor pentru creditele în franci elveţieni sunt evidente şi în România, trebuie să ne gândim că la începutul anului 2008, în ianuarie, moneda elveţiană era la valoarea de 2,19 lei, iar în ianuarie 2015 această urcase până la peste 4,3 lei, o valoare aproape dublă. În prezent un franc elveţian este cotat la 4,10 lei.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.