TIOR

Conversia creditelor in lei, neatractiva pentru clientii Bancpost

Conversia creditelor in lei, neatractiva pentru clientii BancpostReprezentanţii Bancpost, banca ce are în portofoliu o treime din creditele în franci elveţieni acordate, anunţă că a restructurat în ultimii 6 ani circa 30% din împrumuturile în moneda elveţiană. Doar 5% din creditele în franci elveţieni au fost convertite în lei.

 

Conversia creditelor din franci elveţieni în lei este neatractivă pentru clienţii Bancpost. Chiar dacă în ultimii ani francul elveţian s-a apreciat mult faţă de leu, doar 5% din românii cu împrumuturi în moneda elveţiană au acceptat trecerea acestora în lei.

 

„Încă din 2009 am propus clienţilor cu credite în franci elveţieni soluţii de restructurare. Astfel, la nivelul portofoliului de credite ipotecare circa o treime dintre clienţi au beneficiat de aceste soluţii. În plus, în ultimii ani, au fost trimise scrisori către toţi clienţii cu credite ipotecare pentru conversia în lei. Regretabil, un procent foarte mic a acceptat oferta, adică mai puţin de 4-5%“, a spus George Georgakopoulos, CEO al Bancpost, într-un interviu pentru zf.ro.

 

Dorești un credit Prima Casa sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI