TIOR

Conversia creditelor in franci elvetieni a avut succes in Romania

Conversia creditelor in franci elvetieni a avut succes in RomaniaOficialii BNR spun că peste 17.000 din solicitările de conversie sau restructurare pentru creditele în franci elveţieni au fost soluţionate. 43.500 de români au dorit să-şi transforme creditele din franci elveţieni în lei sau în euro.

Veşti pozitive cu privire la conversia şi restructurarea creditelor în franci elveţieni din România. Din cele peste 43.500 de solicitări, aproximativ 17.000 au fost rezolvate, potrivit BNR. Asta înseamnă că 17.000 de români au dorit să-şi convertească împrumuturile în lei sau în euro, tocmai pentru a-şi reduce povara ratelor, foarte mare după creşterea cursului francului de anul trecut.

De asemenea, şi debitorii în franci elveţieni au fost mai puţini la finalul anului 2015. Numărul acestora a scăzut la 61.800 în noiembrie, de la 75.400 în aceeaşi luna a anului 2014.

Cât valorează soldul creditelor în franci elveţieni?

Soldul creditelor în franci elveţieni s-a redus la sfârşitul anului trecut până la 8 miliarde lei, de la 9,8 miliarde RON. Au fost luate în calcul creditele imobiliare şi cele de consum.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI