TIOR

Conversia creditelor din franci in lei – dezbatuta la Camera Deputatilor

Conversia creditelor din franci in lei – dezbatuta la Camera DeputatilorLegea care ar obliga băncile să covertească în lei creditele luate în franci elvețieni de persoane fizice, va fi dezbătută astăzi în plenul Camerei Deputatilor. Cei care au luat credite în franci elveţieni ar putea cere conversia în lei la cursul istoric, dar cu două condiţii. Una dintre ele este să aibă un grad de îndatorare de peste 50%. Pe de altă parte, valoarea creditului să nu depășească 250.000 de euro. Asta au decis ieri comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.

UPDATE - 15:30: Votul pentru legea conversiei creditelor în franci elvețieni a fost amânat din lipsă de cvorum. 

UPDATE: Plenul Camerei Deputaţilor a eliminat pragul de îndatorare de 50%. Legea va merge la votul final, care va fi în jurul orei 15. 

Cele mai importante amendamente aduse la această lege, conversia să fie în lei și cursul de schimb să fie cel din momentul semnării contractului de credit, i-au aparținut deputatului Daniel Zamfir, cel care a inițiat și legea dării în plată. Cele două amendamente au fost adoptate cu unanimitate de voturi de membrii comisiilor de buget și juridice.

Cetățenii prezenți la ședință, le-au reproșat deputaților condițiile limitative de aplicare a acestei conversii. În urma discuțiilor de pe holul Parlamentului, Ciprian Nica, deputat PSD, a spus că va susține în plenul Camerei eliminarea condiției privind gradul de îndatorare.

''Au fost două propuneri la pragul de îndatorare, de 50% şi unul fără 50%. S-a votat în comisii ăla cu 50%. Pe cale de consecinţă, celălalt, fără pragul de 50%, este considerat amendament respins şi va fi trecut în anexă la amendamentele respinse. Procedural, am zis că eu personal, o să susţin acest amendament considerat respins la plen. Să decidă plenul prin vot'', a declarat Ciprian Nica.

Legea va fi dezbătută și votată astăzi în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională în cazul de față.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI