TIOR

Conturile de economii sau depozitele bancare – ce aleg romanii

Conturile de economii sau depozitele bancare – ce aleg romaniiConturile de economii câştigă tot mai mult teren în faţa depozitelor bancare, printre preferinţele românilor. 33 miliarde lei era valoarea conturilor de economii după primele 4 luni ale anului 2015.

 

Conturile de economii sunt soluţii mai bune pentru românii care vor să economisească bani. Acest lucru este dovedit prin numărul mare al celor care investesc în conturi de economii. De asemenea, volumul conturilor de economii a ajuns la 33 miliarde lei, după primele 4 luni ale anului 2015, în creştere cu aproximativ 22% faţă de perioada similară de acum un an.

 

Depozitele bancare la termen ale populaţiei au scăzut în acelaşi timp, cu circa 300 milioane lei, până la 56 miliarde lei, potrivit Băncii Naționale a României.

 

„Românii au fost obişnuiţi să-şi ţină banii în depozitele la vedere, pe care le pot accesa oricând. Însă în ultimii ani s-a observat o formulă către depunerile pe termen îndelungat, dar una destul de lentă. Accesibilitatea unui depozit i-a îndemnat pe români să se orienteze şi atunci a fost găsită această formulă, de a folosi varianta economisirii într-un cont de economii”, spun analiştii bancari, motivând interesul ridicat al populaţiei pentru conturile de economii.

 

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI