TIOR

Cine vor fi cei mai afectati de legea darii in plata a locuintelor?

Cine vor fi cei mai afectati de legea darii in plata a locuintelor?Românii care au luat credite imobiliare în anii 2006, 2007 şi 2008 vor fi cei mai afectaţi dacă legea privind darea în plata a bunurilor ipotecate va fi promulgată de către preşedinte, notează zf.ro.

 

Sfârşitul anului 2006 şi anii 2007 şi 2008 reprezintă perioada în care preţurile locuinţelor din România s-au dublat, iar românii au fost nevoiţi să cumpere peste 100.000 de credite imobiliare pentru a-şi cumpăra o casă sau un apartament. 35 miliarde de lei este valoarea împrumuturilor acordate în intervalul pe care l-am menţionat, în condiţiile până la finalul anului 2006 valoarea creditelor imobiliare acordate era de doar 10 miliarde euro.

 

În concluzie, cei mai afectaţi români de legea privind darea în plata a bunurilor ipotecate sunt cei care au luat credite între anii 2006 şi 2008.

 

Cum va funcţiona sistemul?

 

Conform proiectului de lege, debitorul (clientul băncii) va ceda toate bunurile ipotecate în favoarea creditorului (banca). Acest lucru se poate aplică doar în situaţia în care executarea obligaţiilor asumate prin contractul de credit a fost garantată cu două sau mai multe bunuri. Debitorul are obligaţia să transmită creditorului, prin intermediul unui executor judecătoresc, al unui notar public sau al unui avocat o notificare creditorului în care anunţă decizia de transmitere a dreptului de proprietate asupra bunului sau bunurilor ipotecate.

 

Toate costurile notariale şi ale executorului judecătoresc sau avocatului, după caz, vor fi suportate de debitor. După comunicarea deciziei de către debitor, creditorul nu mai poate urmări codebitori sau garanţii personali sau ipotecări pentru stingerea creditului.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI