TIOR

Cine salveaza bancile de credite neperformante

Cine salveaza bancile de credite neperformanteCine salvează băncile de credite neperformante? Companiile de recuperare de creanţe! Recent, Kredyt Inkaso a anunţat că vrea să-şi dubleze portofoliul de credite neperformante la anul, până la un miliard de euro.

 

Compania de recuperare creanţe, Kredyt Inkaso, ar putea da o mâna de ajutor băncilor care vor să scape de credite neperformante. De aceea, directorul general al firmei, Andrei Mocanu, a declarat că vrea să dubleze volumul de credite neperformante administrate, până la circa 1 miliard de euro. Două treimi din aceste împrumuturi sunt credite ale persoanelor fizice, iar o treime sunt credite corporate şi credite ale firmelor mici şi mijlocii.

 

Anul acesta, băncile au început să-şi scoată la vânzare în număr foarte mare creditele neperformante, mai ales ale companiilor. Motivul pentru această este cauzat de gradul de recuperare foarte mic al datoriilor firmelor. Băncile din ţară au credite neperformante ale companiilor în valoare de 3,3 miliarde de euro, iar nivelul de recuperare al datoriilor este infim, de doar 2%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI